Puppytime 8,5 veckor

bordercollievalp Timotej

I förra veckan kom jag äntligen iväg för att hälsa på valparna igen. Det var två veckor sen sist och oj vad det hänt mycket. Killarna hade åkt till sina nya familjer och dom verkar ha det toppen där.

Timotej var lite blyg i början när jag kom men det gick fort över. Dom hade inte haft några nya besökare under några dagar och det var kanske därför hon var lite mer försiktig nu. Men det kan ju växla från dag till dag också. Blir spännande att se hur hon utvecklas. Att isolera valparna och inte miljö och socialträna dom under deras första månader i livet kan verkligen ställa till det rejält och jag hör ibland nyblivna valpägare som fått rådet att hålla sig undan från hundmiljöer tills valpen vaccinerats vid 12 veckors ålder. Redan efter en kort tid med isolering från 4-5 veckors ålder till 12-14 veckors ålder kan bli förödande för den lilla valpen. Hos Stenstorpvallarens kennel och Lisa Camara så har det blivit alldeles lagom med besök tidigare och nu skulle valparna för första gången få träffa hundar som inte tillhörde familjen.

Så den här gången fick Timotej och Nova träffa mina hundar. Dusty provade vi med först och han var ju som vanligt jätteglad och visade upp sig i all sin prakt. Han ska ju alltid försöka charma alla men tjejerna blev inte imponerade. Magic däremot, hon visade totalt ointresse för dom små och då tyckte fr.a Timotej att hon var nog en bra tant att hänga med. Jag hoppas dom kommer finna varandra. Att Dusty och Timotej kommer leka framöver, det är jag tämligen säker på. Nästa besök, då kommer jag hämta hem lilla Timotej.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela nyheten på sociala medier

Fler Nyheter

Leka själv
Blogg

Teja – lekfullt, leka, lära

Jag har fått så många hälsningar och berättelser efter min blogg om beslutsångesten angående Teja. Många solskenshistorier men också ett och annat där det varit

Timotej
Blogg

Beslut och ombeslut

  Jag är ju inte mer än människa!! Och en del av oss grubblar och grunnar och beslutar och ombeslutar och så har det varit