SKOJ MED PLATTFORMSTRÄNING

Plattformsträning

I över 20 år har jag jobbat med plattformsträning som ett verktyg på mina kurser för att få hundarna att koncentrera sig lättare på sina uppgifter även med andra hundar runt omkring. Jag har använt plattformar på både valp/unghundskurser och i retrieverträning och tävlingslydnad, både i moment och till inlärning av specifika rörelser/positioner. På senare år har jag också lagt till hundgympa med mycket plattformsträning som grund. Det är ett superroligt sätt att träna hund och hundarna brukar älska det.

 

I videon lite längre ner så tränar jag min labbe Magic på det som skulle bli det sk Cirkusmomentet i lydnadens klass 3 så det är ett tag sen men såååå roligt vi har. Just i Magics träning så blev det mycket fokus på plattformsträning på många olika sätt. Hon har alltid varit en impulsiv tjej med mycket tryck under tassarna och för att få fokus på rätt uppgift har denna träning varit outstanding för oss.

 

Med Tracy min nyaste lilla labbetjej så använder jag denna träning till hjälp vid hantering och för engagerande positionsarbete bl.a.  Hon är en seriös och ganska lugn tjej där jag tycker plattformsträning hjälper henne att våga mer och bli extra engagerad.

 

Vi kommer på denna endagskurs kika på lite olika sätt att använda plattformar och titta på varje ekipage för att kunna utveckla på ett bra sätt. Det blir både träning en och en och smågruppsträning tillsammans. Övningarna kan vara en stor hjälp för detaljer med engagemang i olika tävlingssporter såsom brukslydnad, tävlingslydnad, rallylydnad och HTM.

 

 

 

Innehåll:

 

  • Samarbete, engagemang
  • Självförtroende
  • Kroppsmedvetenhet
  • Koncentration och fokus
  • Dirigering/avståndsträning

Kursplats: Väderstad Hundcenter https://www.vaderstadhundcenter.se/
Kursen är: Inomhus
Deltagare: Max 8 ekipage
Antal gånger:  1 tillfälle
Förkunskaper: Ha en hund som kan jobba i miljö med andra hundar runt omkring. Du och din hund ska vara vana att jobba med belöningsbaserad träning.

Boka Hundkurs

Kursdatum: Lördag 28 september -24 kl: 10.00-15.00

Kurspris: 950 kr

Åhörare: 400 kr

 

Betalning och anmälningsinformation.

Hur du anmäler dig och betalar hittar du under betalning och anmälning här.

När du bokar en kurs hos Happy Dogs Hundkurser så godkänner du samtidigt anmälningsvillkoren.

Gå vidare med länken nedan för att boka kursen och läsa villkoren.

Fler kurser