Mina hundar

Om Magic

Streamlight´s Cayos Mighty Magic

Magic är född 2012 från samma kennel som Abby. Hon är en supersnäll, fartig hund med massor av impulsivitet.

Träning

Magic har inte varit så lättstyrd i vardagen men rolig i lydnadsträningen. Impulskontroll och växla fokus har varit något jag lagt mycket tid på med henne.

Livet med Magic

Tyvärr dras hon med hälsoproblem som gör att hon inte kan tränas fullt ut. Hon är tävlad tre gånger i lydnad och uppflyttad till klass 3. Magic är min medhjälpare på många kurser. Hon är snäll mot allt och alla. Älskar all träning men jaktapporteringen står högst på listan.

Om Dusty

Nicetime Ziggy Stardust - Dusty

Dusty är en bordercollie, född 2017. Han är en underbar kille som jag brukar beskriva som snäll, explosiv, lättfrustrerad, träningsvillig till tusen.

Träning

Träningen med Dusty är ganska utmanande ibland då han är väldigt lättfrustrerad. Han är också väldigt mån om att förstå exakt vad jag menar och han vill verkligen förstå ord. Han är en härlig läromästare och när vi får träna på ordentligt då är han fantastisk att jobba med. Vi förstår varandra väldigt bra för det mesta. Han behöver få känna sig duktig hela tiden. Och vem gillar inte det liksom? 😉

Livet med Dusty

Dusty är en jättesnäll kille, intensiv och explosiv och det märks även i vardagen ibland. Han gillar allt och alla och är väldigt positiv. Han älskar all träning och samarbete med mig är superviktigt tycker han.

Tävling

Han är startad i Startklass och klass 1 med fina resultat.

Mina änglahundar Abby, Bess och Timjan

Om Abby

Streamlight´s Pearl Abra Kadabra

Abby var min första labrador, en hund som lämnat ett stort avtryck i mitt liv. Med Abby reste vi runt på både talangläger, landslagsläger, rankingtävlingar och stora mästerskap. Vi fick några fina år ihop på dessa äventyr. En hund som gav mig vardagskickar gång på gång i träningen.

Tävling och träning med Abby

Vi lekte lydnad tillsammans och hade massor av roligt ihop. Hon var även en fin jaktapportör och vi fick med oss en 1:a i NKL och gjorde lite fina WT:n också. Då lydnaden gick så bra så tog den över framför jakten men jag fortsatte alltid att träna jaktapportering då Abby älskade det också. Tävlingsmässigt så är jag väl mest stolt över när vi kom 4:a i Paris på VM 2011 i kvalet och 1:a på VM i Salzburg i kvalet 2012.

Min fantastiska Abby

Hon var en okomplicerad, helt fantastisk hund med ett härligt fokus. Det var bara jag som gällde när vi tränade. Tyvärr gjorde sjukdom och skador att vi fick avsluta tävlandet alldeles för tidigt. Saknar henne djupt. Tack fina bästa underbara Abby – Du finns alltid i mitt hjärta. 💞 Vill du läsa mer om vår träning så finns den gamla bloggen från 2009 och 2010, ditteshundsida.blogspot.com

Om Bess

Bordercollien Bess

Bordercollien Bess kom till mig som tvååring efter jag mist hunden Timi.

Med Bess lärde jag mig hur man kan bygga upp en hunds självförtroende och Bessen blev en väldigt harmonisk och glad hund och min mammas ögonsten 💗 Hon älskade trix och konster och dogparkour och allsköns aktivering.

Hon blev min första riktiga tävlingshund. Tillsammans upplevde vi en väldig massa rolig träning och en uppflyttning till lägrespår och ett svenskt lydnadschampionat fick vi till. En hundattack och ett ryggfel satte stopp för ytterligare karriär så efter det flyttade Bessen hem till Mamma och Pappa i långa perioder. Där fick hon somna in i augusti 2010, 14 år gammal

Om Timjan

Min älskade pricknäsa

Timjan fick somna in den 22 april 2014. Min fina, härliga pricknäsa. Du kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta. Timjan var en bordercollie född 2001. Min älskade pricknäsa som gett mig så mycket glädje men också mängder med sorger och bekymmer. Hon hade i början ett antal olika rädslor, till exempel svårt för andra hundar. Hon gick lätt upp i stress. Timjan var en hund som älskade att träna, det spelade inte så stor roll vad, men när jag introducerade agilityn i hennes liv så fick hon nog sin drömhobby! Tyvärr höll inte hennes kropp för träningen då hon skadade sig runt sexårsåldern.

Timjan tävlades i lydnad tre gånger, tre vinster, tre mycket fina rundor, uppflyttad till klass 3, men jag kom aldrig till rätta med hennes stress som uttrycktes i ljud. Drömmen om den fantastiska lydnadskarriären fick jag lägga åt sidan efter mycket om och men. Hon fick istället hänga med på allsköns jaktträning med min labrador och leta kantareller på sensommaren och hösten. Däremellan tränades hon på hobbynivå i lydnad, rallylydnad, freestyle och HTM.

Timjan lekte in i det sista. Hon sa aldrig nej till ett jobb eller en lek. Vad var ett godissök om man kunde få jobba med matte istället och förtjäna sina godisar på ett “hederligt” sätt? 🙂