Lite om mig och min hundträningsfilosofi

Min hundträningsfilosofi

Målet med mina kurser är att lära hundägarna att bygga upp en fin relation med sin hund. Fokus läggs på det hundarna gör rätt så att det nästan alltid finns något att belöna. I min träning läggs också fokus på att hundarna ska bli trygga och få gott självförtroende. De ska veta att bra beteenden (det som hundägaren vill ha) kan leda till belöning.

Jag arbetar med att skapa bra vanor, vara förutseende och förebygga problem till exempel genom att hjälpa och lära hunden att kunna koppla av. Jag hoppas på att förmedla hur roligt det är att lära våra hundar olika saker, oavsett om det handlar om att bygga en bra relation för en fungerande vardag eller om du vill rikta in dig på tävlingslydnad eller andra hundsporter framöver.

Mina ledord för min träning är:
Lekfullhet– engagemang – känsla
Lekfullt lärande helt enkelt!

Mina hundutbildningar

Mina hundar är dom som gett och ger mig mest kunskap hela tiden. Dom är mina stora läromästare både i vardagen och i annan träning.

  • Jag är SBKinstuktör sen början på 80-talet
  • Har en valpinstruktörsutbildning (Hundens hus)
  • Problemhundsbeteendeutbildning (Hundens hus)
  • Ettårig hundkuratorutbildning (hundpsykolog) (Hundens hus)
  • Gått kurser för olika duktiga hundtränare i tävlingslydnad m.m.


Träningen med fantastiska vänner är GULD för att stötta och lära sig mer.

Vikten av träning och tävling med mina hundar

Träningen med mina hundar ger mig massor och jag tänker att, allt jag gör med mina hundar påverkar vår relation och allt  hör ihop. Det jag lägger vikt på att få till i vardagen, för att få harmoni och en trygg hund med självförtroende, det har jag igen i tävlingslydnaden sen.

Vardagskickarna i den egna träningen, träningen med vänner, och allt lydnadssnack med andra lydnadsnördar – Det får passionen för lydnaden att bestå. Jag lägger mycket träning på promenaderna. Där tränar jag fysträning och kondition, men också träning som jag kan ha nytta av i olika  moment. Att hundarna får röra sig fritt i skog och mark är viktigt tycker jag. Uppletande är ett av favoritjobben på våra promenader. Det ökar uthålligheten, hunden får använda sin näsa och vi samarbetar och kan träna olika fokusövningar, som bland annat det viktiga i att kunna växla fokus. 

Jag brukar säga att få tävla är en bonus som jag verkligen inte alls tar för given. Men visst är det roligt när det går att gå ut på en tävlingsplan och förhoppningsvis få uppleva att vi förstår varandra, jag och min hund och vi gör båda vårt bästa. Det är minnesvärda stunder när det känns så.