Puppy time – Välja valp

Vid 6,5 veckors ålder så var det dags för mig att få välja valp.

Lisa fick först berätta lite om vad dom gjort sen sist och hur valparna utvecklats. En engagerad uppfödare brukar ha ganska så god koll på likheter och eventuella olikheter men som Lisa sa förra veckan så var det ändå nyttigt att se valparna en och en i en ny situation.

Den här gången hade Lisa tänkt ut att vi skulle ta valparna till dammen i närheten. En i taget fick dom åka i Lisas famn och så satte hon ner valpen nära vattnet. Valparna hade innan sovit och ätit så dom var mätta och den första valpen var lite trött i början. Det var den trefärgade tiken.

När valparna släpptes ner så filmade vi varje valp och såg vad dom gjorde. Efter en liten stund tog jag lite mer kontakt och det svarade alla valparna fint på, dom hade tid att umgås lite också mitt i allt nytt. Jag kollade sen upp lite matintresse och tog fram älgburgare, snällt för magen och inga tillsatser. Det var stort intresse från alla valparna utom en. Han har sen inte alls visat något ointresse så man får ta med i beräkningen när man gör lite tester att det verkligen kan vara en stund då valpen inte är på eller är lite nödig el något annat som stör den och det behöver inte alls vara av betydelse.  Ändå känns det bra att göra såna här små tester och när jag nu har haft förmånen att få besöka valparna flera gånger så blev det ju lättare också.

Därefter plockade jag fram en leksak i form av ett gammalt fårskinn på snöre som hade mycket lukt av andra hundar. Alla valpar lekte utom den trefärgade tiken som hade börjat bli min favorit.

När dom varit vid dammen en liten stund så bar jag tillbaka valpen för att se om den blev spänd när den var i min famn. Det var det ingen som blev. Alla var avslappnade och intresserade av att få komma ner sen när dom kom tillbaka till trädgården.

Alla valparna somnade efter sitt äventyr utom den lilla trefärgade som satt och väntade på oss varje gång vi kom tillbaka med ett syskon. Lugnt men intresserat verkade hon fundera på om hon skulle få följa med på ännu ett äventyr. Det gav visst mersmak.

Om jag skulle gå efter bara detta valptest så skulle jag ha valt den svartvita tiken. Hon visade ett jättestort matintresse och en fin lek. Oh vad svårt det var att välja. Lisa var ju också gullig nog att låta mig bestämma mig först. Jag kände verkligen att jag kunde ha valt vilken som av de två tikarna.

Tog fram fårskinnsleksaken igen och nu lekte den trefärgade jätteglatt och var inte alls tveksam.

Till slut så blev det alltså hon för att jag helt enkelt kände mest för henne – Lilla Timotej – ska bli spännande att lära känna henne. Fortsättning följer.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela nyheten på sociala medier

Fler Nyheter

Leka själv
Blogg

Teja – lekfullt, leka, lära

Jag har fått så många hälsningar och berättelser efter min blogg om beslutsångesten angående Teja. Många solskenshistorier men också ett och annat där det varit

Timotej
Blogg

Beslut och ombeslut

  Jag är ju inte mer än människa!! Och en del av oss grubblar och grunnar och beslutar och ombeslutar och så har det varit