Fysträning ger resultat

Bra fysträning - trädgårdsarbete

Jag håller som bäst på att lägga in höstens kurser och nu kommer det en helt ny kurs!!

 

Under hela Dustys långa rehabtider så har han fått lära sig ganska mycket nya små övningar som både han och jag lärt oss att ha kul med. Det är svårt att hitta motivationen till träning när ens hund inte håller som vi vill utan att det hela tiden händer nya hälsoproblem eller gamla skador som går upp. Jag vet hur det kan knäcka en fullständigt och jag vet att jag inte är ensam om det. Men något som jag tar med mig till mina kurser nu är allt det jag lärt mig under de här åren som gett riktigt rolig träning även för en hund som inte fått anstränga sig så mycket.

Dusty har ju gått på behandlingar i några år nu hos Fysiocanis i Huskvarna och det har varit vår räddning. Sandra, fysioterapeuten håller hela tiden koll på vad som händer med Dustys kropp och hon jobbar mjukt och fint och Dusty älskar att gå dit.

I vintras gick jag med på en onlinekurs för fysträning på hund fr.a för att få idéer om hur jag kan stärka Dustys rygg och jag har dessutom fått så mycket inspiration och glädje i de övningar vi gör. Och det roligaste av allt är att Sandra kan verkligen märka skillnad på Dustys fysik sen jag började med dessa övningar på ett mer strukturerat sätt. Jag har också fått träna på att hitta ett lugnt sätt att utföra vissa övningar då Dusty gärna tar i för kung och fosterland, där det inte nödvändigtvis är så lämpligt att göra det.

Jag har blivit så inspirerad så även om jag inte är fysioterapeut så har jag bestämt mig för att ha en kurs för alla som vill lära sina hundar lite mer om hur de kan aktiveras både fysiskt och mentalt, ute och inomhus. Det är lätta övningar, dels inspirerade från onlinekursen jag går men också från en massa övningar jag redan innan höll på med med mina hundar. Kursen heter Hundgympa för kropp och knopp och jag lovar att du och din hund kommer få kul på kursen och stor nytta av den på många sätt. Om du vill läsa mer om själva kursen så gå in under kurser och aktiveringskurser så hittar du den. Den kommer gå varannan vecka i höst vilket jag tror är ett bra upplägg för att ha tid att träna lite korta pass mellan gångerna. Hoppas vi ses!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela nyheten på sociala medier

Fler Nyheter

Leka själv
Blogg

Teja – lekfullt, leka, lära

Jag har fått så många hälsningar och berättelser efter min blogg om beslutsångesten angående Teja. Många solskenshistorier men också ett och annat där det varit

Timotej
Blogg

Beslut och ombeslut

  Jag är ju inte mer än människa!! Och en del av oss grubblar och grunnar och beslutar och ombeslutar och så har det varit