På G ONLINE – HAPPY DOGS Hundkurser

Recension från kursen FOKUS PÅ FOKUS:

Några fina ord från en kursare som gått FOKUS på FOKUS IRL: Jag och min livliga schapendoes har gått flera kurser för Ditte tidigare och kände därför redan igen flera övningar som vi gick igenom i fokuskursen. Trots detta har vi utvecklats tillsammans på fokusområdet tack vare att Ditte alltid är nytänkande och vet hur man ska utmana varje ekipage, oavsett vilken nivå man ligger på. Jag märker tydligt att min hund tycker att det är mycket roligare att hålla fokus på mig nu, till och med när vi tränar mitt inne i stan.
Förutom de praktiska övningarna har vi också haft mycket nytta av teorin från kursen. Vi har gått igenom vad man ska tänka på för att undvika att hunden “stämplar ut” under träningspasset och även hur man ska få hunden att vilja försöka igen om det blir fel istället för att hunden känner sig dålig.
Sammanfattningsvis kan jag verkligen rekommendera denna kurs för alla hundägare, oavsett om man har en ung eller gammal hund och oavsett om man bara vill ha roligt tillsammans eller om man satsar på en tävlingskarriär. Jag lovar att ni kommer både utmanas och utvecklas. Hälsn Rebecka Uggla med hunden Wirvla

Jag blev verkligen glad över Rebeckas fina ord och även vad de andra i gruppen sa på avslutningen och det gav mig en kick att ta tag i det jag tänkt på länge.

Jag har i ett antal år haft lust att prova att göra onlinekurser men det har inte blivit av, kurserna i verkliga livet har snurrat på och det har varit fullt upp med dom, både i privat regí och på Jönköpings bhk.

Och i samband med att jag startade kursen FOKUS PÅ FOKUS och fick fullt direkt, en kortkurs på tre tillfällen, så kände jag att den här kursen kan verkligen lämpa sig online också.

Den har varit väldigt rolig att hålla men samtidigt så hade jag gärna sett att den legat på fler tillfällen. Men det var ju ett test och då bestämde jag mig för att köra en onlinekurs på sex kurstillfällen istället.

Den här onlinekursen kanske kommer vara lite unik. Jag kommer inte bara visa övningarna steg för steg med mina hundar, flera inlånade hundekipage kommer filmas också och där kommer det läggas in filmsnuttar där jag coachar ekipagen, dessutom blir det både texter och kommentarer från mig och ett diskussionsforum där alla kan vara aktiva.

Tanken är att alla ska kunna få skicka in en film på varje övning mellan kurstillfällena så att det går att ge feedback också och nya uppgifter att träna på eller tänka på!  För visst handlar mycket om det där med fokus också om FÖRARENS FOKUS!!! Vad kan vi ändra i oss själva för att få hundarna att förstå oss bättre?

Och varför lämnade min hund mig nu? eller varför stämplade den ut, kanske inte fysiskt men i tanken? Var det något jag själv gjorde som fick hunden att missuppfatta situationen, eller helt enkelt inte förstod att det var dags att jobba vidare?

 Vad händer om jag ändrar kroppen lite, vad händer om jag blir lite långsammare i rörelserna eller lägger på lite mer energi i en belöningssignal osv.

Tänk att det går att träna fokus på så väldigt många roliga sätt. Att tex träna stillhet och fokus behöver inte alls vara tråkigt eller allvarligt!!

Jag är jättenoga med att hundarna ska ha kul under träningen (och jag också) och att dom inte ska bli belastade eller osäkra. Trygga hundar med mycket självförtroende är det jag strävar efter i min träning. Och där kommer tydlighet in i bilden.

Jag hoppas på att förmedla ett väldigt tydligt koncept där vi steg för steg lägger på lite olika svårigheter när hundarna förstår. Allt på ett lekfullt och engagerande sätt.

VÄLKOMMEN ATT ANMÄLA dig till en mycket speciell ONLINEKURS med HAPPY DOGS OBEDIENCE.

Hoppas vi ses ONLINE!!

Vill du läsa mer om denna kurs el om fler onlinekurser som kommer framöver så gå in på sidan HAPPY DOGS OBEDIENCE i huvudmenyn. En spännande gästinstruktör kommer bl.a hålla kurser i UPPLETANDE. Snart kommer lite mer info om den kursen m.fl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela nyheten på sociala medier

Fler Nyheter

Leka själv
Blogg

Teja – lekfullt, leka, lära

Jag har fått så många hälsningar och berättelser efter min blogg om beslutsångesten angående Teja. Många solskenshistorier men också ett och annat där det varit

Timotej
Blogg

Beslut och ombeslut

  Jag är ju inte mer än människa!! Och en del av oss grubblar och grunnar och beslutar och ombeslutar och så har det varit