Dusty och nya bekantskaper

För en dryg vecka sen åkte jag och hundarna till Mjölby för att hålla läger tillsammans med Heléne Lindström. Ett återkommande sommarläger som vi nu haft i ett antal år. Nytt för året är att det kommer ett läger till i september och det ser jag också fram emot. Vi är nu för tiden på Klubbarps fina gräsytor och får full service där med luncher och fika och teorilokal som ingår. Jag hade bävat lite inför helgen för att Dusty fortfarande inte sover särskilt länge i taget och för att han kan bli lite otålig i bilen men Heléne hade fixat nannysar till våra båda små så jag hade inte behövt oroa mig.

Innan vi tog oss till lägret som började på fredagseftermiddagen hälsade vi på hos Ida för att träffa hennes och Lucas lilla dotter Signe, bara några månader gammal och dessutom hade vi turen att det fanns fyra kattungar där. Vilken bra möjlighet för Dusty att få träffa på katter. Små kattungar, vana vid hundar, väldigt busiga och ganska märkliga sa Dusty, men han skötte sig jättebra. Signe var lite för liten för att träffa så det får han göra när hon växt till sig. Jag är så glad över den lilla grabben för han är rejält sansad även när det är lite konstigt och ovant. Jag har ju haft en riktigt utåtagerande bc förut så nu uppskattar jag verkligen att han inte hetsar upp sig massor över nya konstigheter. Tack till Ida som lånade ut sin mobil när min var överladdad. Magic och Abby var överlyckliga men besöket var för kort bara. Det finns nog knappt någon människa Abby blir så lycklig över att träffa och Magic och Puck är bara så fina vänner så det är lite rörande att se när dom möts.

På eftermiddagen så började ju sen lägret och det känns som en klar fördel att ha en fredagseftermiddag också förutom helgen. Då hinner vi få en liten uppfattning om varje ekipage redan första dagen. Övriga dagar delar vi in gruppen i två där ena gänget går hos hos mig ena dagen och hos Heléne andra dagen.

Ett av våra fina ekipage hamnade på bild. Alma och Lipp. Daniel Eidenskog fotade.

Kursen kom att handla en hel del om vårt eget engagemang på olika sätt. Ofta blir det kanske att man fokuserar på hundens engagemang och ev. brist på den men om man går till sig själv? Handen på hjärtat – hur är mitt engagemang och mitt eget fokus?

Vi tittade på hur vi kan ladda hundarna för olika uppgifter och skapa förväntan till olika delar i träningen. Den viktiga uppvärmningen kom vi också in på. Hur belöningarna kan utvecklas och verkligen integreras i momenten och delarna. Det kan vara lätt att fastna i att “bara” träna tex byteslekar men inte jobba med hur vi aktivt sen kan ha med oss det ut i träningen och fra utveckla vidare hela tiden. Vi kom att prata en hel del om hur man kan tänka i vardagen i både sin relation med hunden och i hur vi konkret kan ha nytta av vardagssituationer för tävlingslydnaden. Detta är något jag hela tiden har i åtanke och inte minst nu med en liten valp i huset förstås.

Lene ställde upp som Nanny till Dusty och det var verkligen en välgärning för grabben hade inte så mycket tid att sova under helgen 😉  Tack snälla Lene för all hjälp!! Foto: Daniel Eidenskog

Det blev också bra diskussioner om fel i träningen och strategier för vad vi gör när det händer, för händer gör det, för oss alla oavsett hur duktiga vi är. Detta är ett ämne som aldrig kan pratas för mycket om tänker jag. Det är så lätt när allt går som man tänkt sig i träningen men när det inte gör det då???

Heléne instruerar Matilda och Tassa. Foto: Daniel Eidenskog

Som vanligt hade Heléne och jag väldigt roligt på kursen och det är ett sant nöje att samarbeta med henne.  Så tack till dig Heléne, alla goa kursare, nya som gamla och fotografen Daniel som generöst delar med sig av fina bilder och dessutom bjöd han och  Maria på goa middagar, boende och mysiga kvällar med mycket valpgos. TAck för att ni alla gillar Dusty hähä! Det underlättar också!! Och tack till så många andra som bjöd på extrahjälp att hålla honom lite då och då förutom då Lene som fick jobba ordentligt för åhörarplatsen och så folket på Klubbarp som servar på bästa sätt. TACK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela nyheten på sociala medier

Fler Nyheter

Leka själv
Blogg

Teja – lekfullt, leka, lära

Jag har fått så många hälsningar och berättelser efter min blogg om beslutsångesten angående Teja. Många solskenshistorier men också ett och annat där det varit

Timotej
Blogg

Beslut och ombeslut

  Jag är ju inte mer än människa!! Och en del av oss grubblar och grunnar och beslutar och ombeslutar och så har det varit