Foto: Diana Samuelsson

Dusty, jag och tjejerna har varit på vårt årliga träningsläger på Väla kursgård. Att ha med en valp har varit både fantastiskt bra för honom och väldigt jobbigt tidvis för mig. Men mest har det ändå varit positivt. Jag har fått en del hjälp med passning så det har funkat att träna Magic också. Och även Abby har fått några små träningspass och så ligger ju Väla vid en sjö så det finns massor av möjligheter att bada hundarna vilket dom verkligen uppskattar.

Vi har varit ett härligt gäng där vi jobbat med tävlingsträning på förmiddagarna och i smågrupper på eftermiddagarna.

Magic har tränat väldigt sporadiskt under det senaste året. Vi har haft många avbrott med konvalescenser där hon bl.a fått operera bort äggstockar och livmoder pga problem och dessutom varit halt och fått ha koppelpromenader under stor del av våren. Kanske kommer hon så småningom bli helt ok, det är svårt att veta. Ingen veterinär har hittills hittat riktigt orsaken till att hon inte orkar jobba fullt ut men hon är nu i alla fall mycket bättre än hon varit de senaste åren så det här lägret gav en massa inspiration att ta och sätta igång lite bättre med lydnadsträningen igen.

Jag tycker hon var väldigt duktig för att ha tränat så lite. Vittringen har verkligen gått framåt vilket poängterades av några som sett hennes tidigare intensitet i jobbet (dom har typ tyckt att hon var helt galen! 😉 ) . Jag är därför väldigt nöjd med hur den utvecklats, hon skrek som en stucken gris när hon var liten och såg Abby göra en vanlig vittringsapportering i elitklass. Allt nosarbete är väldigt häftigt för henne så min träning har gått ut på att koncentrera och lugna ner henne och få henne att bli väldigt noggrann. Hon är ju också väldigt apporteringsglad så det har varit en utmaning men känns som att den är helt på rätt väg nu i alla fall.

Runda och Rutanmomenten jobbade vi en del med och jag tycker inte hon tappat alltför mycket där utan hon svarade bra på träningen. Banan var ofta upplagd efter den svårighet som de landslagsekipage och andra klass 3 ekipage som var med ville ha. Sen kunde vi andra lägga upp det lite enklare vid behov. En diagonalkon till runda var lite svår att se för Magic då tält och annat låg strax bakom men med en meters framåtflytt så såg hon linjen och jobbade på bra. Överhuvudtaget att lägga linjer diagonalt istället för rakt känns som en ganska stor svårighet ibland och är väldigt nyttigt att jobba med.

Dusty fick träna några små korta pass varje dag. Han går in för det med stor energi och glädje tycker jag. Här en liten film på byte av godis och lek och inte bry sig om folk runt omkring är tanken. Det funkade fint:

https://youtu.be/xq0Mlaau16A

Lite byte leksak och lite halvgalen matte:

https://youtu.be/sTH3l0hpOxE

Och lite mer träning med Dusty här i följsamhet och lek:

Yngsta deltagaren på lägret var Susys lilla nyförvärv Eclipse. Dusty och hon hade roligt ihop men jag konstaterade att det var bra att hon var lite yngre för Dusty lyckades ändå hamna på rygg med henne över sig mesta delen av tiden 😉 . En helt ljuvlig liten valp med mycket go och helt orädd.

Foto: Susy Tvärnstedt

Stort TACK! till alla som gjorde lägret så trevligt. Många goa skratt, bra träning, mingel och lydnadssnack på kvällarna och massor av god mat på Väla kursgård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela nyheten på sociala medier

Fler Nyheter

Leka själv
Blogg

Teja – lekfullt, leka, lära

Jag har fått så många hälsningar och berättelser efter min blogg om beslutsångesten angående Teja. Många solskenshistorier men också ett och annat där det varit

Timotej
Blogg

Beslut och ombeslut

  Jag är ju inte mer än människa!! Och en del av oss grubblar och grunnar och beslutar och ombeslutar och så har det varit