Valpträning Hantering m.m.

Varje valp jag får lära känna inbjuder till olika träningar beroende på hur den är och vad den inspirerar mig till att träna med den. Jag har inte tränat någon av mina valpar på samma sätt, och det gäller säkert för alla andra också. Det är kul att bli inspirerad och när jag börjar med någonting så kan det lätt leda till något annat eller rättare sagt något mer än jag från början tänkt ut. Det är så spännande att se vad som ska växa fram med varje liten individ man får lära känna och Dusty är verkligen inget undantag.

I första filmen så tänker jag att jag ska träna förberedelser inför kloklippning tex. Jag vill att Dusty ska fokusera framåt på en godis, lära sig att det är jättetrevligt att vara nära mig, lära sig att vänta på belöningssignal och att själva trycket från min hand är kul och häftigt och även när jag lyfter en tass m.m. Att han väljer närheten själv är viktigt med honom känner jag. Han har dragit sig undan när jag tex ska ta på en sele, den gillar han inte alls och jag gjorde lite tokigt så att jag lyckades fastna lite med handen i den första gången så han tyckte det var läskigt. Jag vill också att han ska kunna gå vid min sida även när jag klappar honom. Kanske kommer jag vilja lägga en lugnande hand på honom ibland och då ska han tycka att det är helt ok och få förknippa det med att äta i början. Jag har ju ingen aning om hur pass het han kommer bli i träningen och det kan vara bra att ha lite verktyg som är väl intränade tidigt om jag behöver få honom att tagga ner lite.

https://www.youtube.com/watch?v=W7gYg1eC9wI&feature=youtu.be

Men träningen som blev i dom här två filmerna ger också andra möjligheter tänker jag. Han visade tydligt på en liten promenad efteråt att han ville in till vänstersidan gång på gång och han sökte position vid sidan mer och mer. Jag har belönat det på promenaderna men inte tänkt att jag ska lära in något fotgående så här tidigt. Men att vara lite strategisk med belöningsplacering är ju inte fel förstås 😉  Träningspass 2 kommer här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela nyheten på sociala medier

Fler Nyheter

Leka själv
Blogg

Teja – lekfullt, leka, lära

Jag har fått så många hälsningar och berättelser efter min blogg om beslutsångesten angående Teja. Många solskenshistorier men också ett och annat där det varit

Timotej
Blogg

Beslut och ombeslut

  Jag är ju inte mer än människa!! Och en del av oss grubblar och grunnar och beslutar och ombeslutar och så har det varit