2015 – ja, sådär faktiskt! Men God fortsättning och hopp om ett fint 2016

Inte Tjugonda Knut ännu 😉 så jag lägger ut den lilla julfilmen här på sidan som Ida och jag knåpade ihop innan jul. Ja, Ida är ju den som fixat med själva filmredigeringen men vi hjälptes åt med träningen. Och kul hade både vi och hundarna. Våra hundar har verkligen funnit varandra och aldrig har Abby gillat en valp så mycket som lilla Puck. Det är riktigt roligt att se. Magic gillar dom flesta men Jim är en favorit. Vi är väldigt glada att Ida flyttat till den här trakten med sina fina hundar.

https://youtu.be/RTJ3bhIWvEY

Vill tacka alla vänner för fina träningar under året och alla kursdeltagare som jag har fått följa, en del under en helgkurs och andra under längre tid. Ser fram emot att träffa både gamla och nya kursare nu på vårterminen.

Och så lite uppdatering om läget med mina hundar:

SONY DSC

Tyvärr har år 2015 inte varit det roligaste av år precis. Världen känns ännu lite mer orolig och i min lilla familj med hundarna har det fortsatt i sjukdomarnas tecken.  Abby har fått en diagnos. Hon har Diabetes Insipidus, en sjukdom som gör att man dricker kopiösa mängder vatten och kissar därefter. Hon mår dock bra så länge hon har tillgång till vatten och jag får ge henne en människomedicin som varit lite svår att få till rätt dosering på. Nu är vi på det stadiet att hon några dagar i veckan inte kissar ner sig alls. Som tur är blir hon inte det minsta bekymrad om hon kissat i bädden när hon sover. Det är bara jag som tycker det är gräsligt jobbigt att få en massa extra tvätt och att vi inte kan umgås i soffan lika mysigt som tidigare. Vissa stunder på dagen är mer kritiska än andra.

Jag har bestämt mig för att inte tävla henne mer men hon är pigg och glad och tränar jättegärna. Vi gjorde våra sista tävlingar förra våren i HTM och några elittävlingar i lydnad. Kanske kan vi få ihop lite mer jaktträning i vår. Hon är väldigt rolig att träna jakt med. Men jag märker att när fokus inte ligger så mycket på hennes träning så har jag helt plötsligt fått en hund som gärna knallar på söket, markeringar osv. Herrejössus, det som verkligen varit hennes styrka, att gå från absolut stillhet till hög fart och koncentration. Men nä, hon tycker inte alls det är så viktigt längre :-).

Hon får i alla fall träna lite lydnad också. Fra tycker jag det är lite kul att se hur det är att träna en gammal erfaren hund i dom nya momenten som kommer nu 2016 och 2017. Det finns ju definitivt en hel del utmaningar när det nya börjar, kanske mest utmaningar för de hundar som är mycket tävlade i elitklass med de gamla reglerna.

Magic ligger

Magic har varit under utredning hela hösten. Hon har gått på kortison ett antal månader och äter specialmat från veterinären. Det upptäcktes att hon hade inflammation i tarm och mage. Hon har ju varit känslig hela sitt liv tyvärr. Hur det ska gå i fortsättningen är svårt att säga. Hon går ner i vikt mer och mer av fodret men magen har nästan bara varit bra. Detta har gjort att vi kunnat träna på i flera månader nu utan några längre avbrott och det har känts riktigt, riktigt roligt. Jag har haft en tendens att inte orka ta tag i träningen ordentligt när hon ändå aldrig känns som att hon orkar som hon ska men peppar peppar så är det i alla fall bättre nu vintertid. Och tur jag har en labbe som inte bangar för att jobba för sitt vanliga torrfoder.

Igår fick vi ett bakslag dock då den lilla stackarn fick vattensvans och hon har rejält ont så nu är det smärtstillande som gäller. Men jag hoppas att vi inte får något längre avbrott i träningen nu. Våren och sommaren var förfärliga där hon inte orkade alls mycket utan att bli illamående och jätteflåsig, darrig och yrslig.

Österrike 25Sabine Pilsel tog detta fina foto på ett härligt lydnadsekipage i Österrike.

Jobbmässigt så måste jag nog säga att kurserna i Polen och Österrike blev en höjdpunkt under 2015. Hade så roligt och det var underbart att träffa så många entusiastiska ekipage från olika länder. TAck till Magda i Polen och Beate i Österrike som legat på i flera år för att vi skulle få till dessa kurser. Och det största TACKET till mina föräldrar som tog hand om hundarna under tiden jag var utomlands.

På träningsfronten så var ett lydnadsläger det absolut roligaste under hela sommaren. Även om Magic inte mådde så bra så var det jättekul att träffas och träna med ett gäng väldigt duktiga lydnadsnördar. Tack till alla som gjorde lägret till en sån härlig upplevelse och tack till Väla kursgård som var en dröm att ha läger hos.

Marika och Mixtra i en intensiv dragkamp

Till sist ett extra Tack till Morrhåret Hundsport AB som fortsatt att sponsra mig och mina hundar med fina halsband, selar och härliga leksaker. Morrhåret ligger i Vadstena och vill du besöka den så ha lite tid på dig!! Om inte så går det även att beställa på nätet i hennes Onlineshop.

Marikas och Morrhårets hemsida: www.morrharethundsport.se

Med hopp om ett väldigt fint 2016. GOTT NYTT ÅR!!!

Diana Samuelsson kommer och håller kurs hos mig i Motala i påsk. Passa på att se och lär av ett av Sveriges absolut duktigaste hundtränare. Åhörarplatser finns fortfarande.

Passa också på att lyssna och lär av ett av Norges bästa lydnadsekipage, Maren Teien som kommer till mig och håller 2 kurser i april. Åhörarplatser finns.

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela nyheten på sociala medier

Fler Nyheter

Leka själv
Blogg

Teja – lekfullt, leka, lära

Jag har fått så många hälsningar och berättelser efter min blogg om beslutsångesten angående Teja. Många solskenshistorier men också ett och annat där det varit

Timotej
Blogg

Beslut och ombeslut

  Jag är ju inte mer än människa!! Och en del av oss grubblar och grunnar och beslutar och ombeslutar och så har det varit