Välkommen lille Dusty

Välkommen Dusty! Vårt första dygn tillsammans.

Efter mycket tänkande och grubblande och velande så har det nu kommit hem en liten bc-valp till mig. Om Magic hade fått vara en frisk hund så hade jag inte valt att ha tre hundar men nu är det som det är och det verkar inte som att det kommer att gå att träna Magic fullt ut. Så… när jag förlorade Timjan för några år sen visste jag nog ganska säkert att jag någon gång framåt i livet skulle ha en bc igen. Och nu är det alltså dags.

Att det blev en hane den här gången är för att det passar så bra i tid då både Abby och Magic är kastrerade efter sjukdomar.

Dusty heter Nicetime Ziggy Stardust i stamtavlan och kommer från en liten uppfödare av bordercollies som heter Jennie Johansson med kennel Nicetime alltså.

I tisdags var det dags att hämta hem honom från Stavsjö mellan Norrköping och Nyköping. Resan hem gick strålande. Jag hade hjälp av Diana som körde och jag satt med Dusty i knät hela tiden. Han gnällde lite dom första hundra metrarna och sen somnade han och sov fram till Jönköping då vi tyvärr var tvungna att tanka ( vi pratade för mycket på vägen upp så jag glömde liksom den lilla detaljen 😉 ). Så när vi stannade bilen vaknade han, var alldeles varm och hässjig så han fick lite vatten och sen stack han in i tygburen bredvid mig i baksätet, kissade en jättepöl och så somnade han sen i mitt knä igen. Det kändes som att han redan i bilen började känna sig trygg med mig och det var jätteskönt.

Vi kom hem på eftermiddagen och det jag lärde mig om den lille mannen då var att han kunde leka intensivt, somna var som helst, äta med god aptit, kissa och bajsa i sin lilla rasthage jag gjort i ordning utanför och att han allmänt var ganska obekymrad och lättroad. Avreagerade snabbt om han blev osäker på något.

Jag tror mig också ana lite humor i grabben. När jag som minst anar det och tror att han är trött så kan han kasta sig över mina hälsenor och han älskar mina jeans. Och jag börjar se ett litet j-lar anamma i hans ögon ibland.

Han är duktig på att läsa av dom andra hundarna. Lägger sig platt eller sätter sig mellan mina fötter om dom kommer rusande lite fort emot oss.

Han gillar både närhet och att sova lite där han blir trött liksom. Ibland märker jag att han vill ha lite mer närhet och då sätter jag mig så han får somna nära och sen krälar han iväg efter en stund om det blir för varmt.

Jag hade bestämt mig innan att denna första vecka ska vi vara mest hemma, börja lite olika träning på det som hör till vardagen och först och främst skapa trygghet. Jag bär omkring honom på promenaderna med dom andra och det är väl sådär uppskattat. Sätter ner honom lite då och då så han får röra på sig och undersöka världen och han är ganska nyfiken av sig, men också följsam, vänder ofta tillbaka och kollar efter mig trots att dom andra hundarna springer i förväg.

Magic tycker att han är ganska tråkig än så länge, han har inte vågat bjuda in till lek så mycket för han har blivit lite tillsagd av Abby och då drar han båda över en kam. Och Magic har en tendens att busmorra mycket när hon leker så det är lite svårt för honom att förstå än så länge men jag är tämligen säker på att han kommer få en jätterolig storasyrra framöver. Abby är inte särskilt road av den nya inkräktaren som också gör att det blir stor brist på träning och riktiga promenader men hon är inte dum i huvudet och biter inte utan är mest sur. Jag har börjat kampanja att belöna henne när Dusty närmar sig så det funkar väldigt mycket bättre då. Hon brukar vänja sig snabbt vid valpar så jag räknar med att hon gör det även denna gång. Första natten somnade han vid 12-tiden ordentligt och sov till fyra då han var jättehungrig. Jag sov nästan ingenting den natten men redan natt två så sov han från elva till halv sex, en stor förbättring. Jag ligger på en madrass och han väljer att sova bredvid mig ibland och ibland i biabädden bredvid. Han ska få ha det så den här första veckan medan jag sen på sikt tränar in lite burträning. Första dygnet kunde inte ha gått så mycket bättre så jag är helnöjd med min nya lilla familjemedlem. Fortsättning följer.

2 svar

  1. Vad roligt Ditte att du har skaffat en liten kille. Det kommer att bli bra. Jag ska beskriva en hel kull BC nästa lördag på Skövde BK. Ska bli roligt. Har endast mött BC så där en och en , folk som gjort MH för att få tävla. Detta gäng verkar intresserade av att få veta lite om sina hundars mentala egenskaper. Ett stort lycka till nu med honom och njuuut av valptiden!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela nyheten på sociala medier

Fler Nyheter

Leka själv
Blogg

Teja – lekfullt, leka, lära

Jag har fått så många hälsningar och berättelser efter min blogg om beslutsångesten angående Teja. Många solskenshistorier men också ett och annat där det varit

Timotej
Blogg

Beslut och ombeslut

  Jag är ju inte mer än människa!! Och en del av oss grubblar och grunnar och beslutar och ombeslutar och så har det varit