Jag är inte rädd – jag kan flyga!!!

Äntligen kom Magic och jag till skott och fick till en start i lydnadsklass 1. Jag har inte tyckt att vi varit riktigt redo. Magic har känts ganska så svajig när det gäller fokus och jag har inte fått till så mycket träning med andra i olika miljöer som jag hade önskat. Nu hade jag dock anmält mig till Vadstena bk:s tävling och tänkte att antingen löper nog Magic eller så blir det skitdåligt väder och då tävlar vi inte. Men vädret visade sig bli jättefint och Magic har inte börjat löpa ännu. Så…!!!

Ja, det blev en lång dag för jag började med att tävla Abby i elitklass. En tävling som både gav fin kredit på lite av det jag fokuserat på i träningen och som höll fint på tävling men där det också blev några missar bl.a blev Abby rädd för tävlingsledaren. Det är ju något jag får ta i beräkningen nu för tiden. Hon kommer nog aldrig få tillbaka det självförtroende hon haft en gång i tiden. Vi slutade på 279 p och en klassvinst.

Men nu till Magic. Hon kändes ovanligt fokuserad och träningsvillig i miljön och lät sig inte störas av andra hundar eller allt folk. Platsliggningen är aldrig kul i ettan (ja inte annars heller för den delen) men vi blev indelade i tre grupper fastän vi hade kunnat vara endast i två. Ett trevligt beslut av klubben tycker jag för ju färre hundar desto lättare för domaren att ingripa om något skulle hända. Nåväl, Magic la ner armbågarna (tack så mycket!!) låg fint men hade lite annat än mig att titta på. Fick säga Upp två gånger när vi kommit tillbaka till hundarna så där rök 8 poäng. Tandvisningen satt hon ner hela tiden. Duktig tjej. Hon gillar folk.

När det var vår tur att gå in på planen kändes Magic lite tröttare. Vi hade varit uppe sen fem på morgonen och klass 1 kom igång på eftermiddagen. Men jag är sen jättenöjd med hur hon skötte sig. Linförigheten kändes jättefin. Jag upptäckte när vi fått ställa upp att min ena arm stod rakt ut, blev lite full i skratt, vågade inte ta in den igen för då kanske det skulle bli ett dk så den fick sticka ut så där. Brukar skämta om  denna arm och be träningskompisar säga till mig när jag börjar lätta liksom: JAG ÄR INTE RÄDD – JAG KAN FLYGA!  Läggandet blev något sakta ( vi kämpar på med det), inkallningen bra, ställandet glömde jag min uppgift och hon tog några steg, apporteringen grep hon jättefint och jag bryr mig inte om att hon lättar lite, hoppet fint tycker jag.

Domarens poäng och kommentarer:

Plats 8, dk uppsitt

Tandvisning 10

Linförighet 9, släpper vid sväng, sitter snett halt

Läggande 9, tveksam ner

Inkallning 10 BRA. Fint avslut

Ställande 8,5 Många steg

Apportering 8,5 studs vid tagande

Hopp 9,5 Lite slarv avslut

Helhet 9, Fint ekipage, Bra samarbete, Välarbetat

Vi slutade på en tredjeplats med 178poäng.

Tack till Vadstena brukshundklubb för en fin genomförd tävling och till Marika Söreskog som hjälpte mig under hela dagen. Fr.a viktigt för Abby och mig när vi värmer upp innan vi ska in på planen. Men så trevligt med sällskap också :-). Och Marikas företag Morrhåret Hundsport sponsrade med nytt tjusigt koppel till Magic som matchade halsbandet. Tack tack!  Grattis till lite kursdeltagare som hade fina rundor också. Jättekul!

 

11 svar

  1. Ja Lena, och nu håller jag på att lära mig att svara på kommentarer också!! 😉

  1. Tack Åsa! javisst var vi lite extra fina hä hä!! Inte ofta jag får till det på den fronten men med bästa sponsorn i Morrhåret Hundsport AB så vart ju t.o.m. kopplet urtjusigt :-).

 1. stort grattis Ditte!! Imponerande att orka hålla ihop både elitklass och klass ett på en dag! Bra jobbat Ditte, en tia till dig!
  Hoppas ni kommer häråt och tävlar i sommar, saknar njutningen av att se dig ich Abby i lydnaden!
  Stor kram

  1. Elin Elin!!! Saknar dig!!!! Vore ju jättekul att träffas oavsett tävling :-). Kram till dig också.

 2. Det var inte mycket som undslapp den domarens hökögon. 😉 Ett fint program. Och snyggt färgmatchat. Style and smile – precis som det ska vara! 😉
  Kram

  1. TAck Heléne! Nä han var noggrann :-). Style and Smile – Absolut!!! Hähä! Jag är väl alltid ett föredöme på den fronten ;-).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela nyheten på sociala medier

Fler Nyheter

Leka själv
Blogg

Teja – lekfullt, leka, lära

Jag har fått så många hälsningar och berättelser efter min blogg om beslutsångesten angående Teja. Många solskenshistorier men också ett och annat där det varit

Timotej
Blogg

Beslut och ombeslut

  Jag är ju inte mer än människa!! Och en del av oss grubblar och grunnar och beslutar och ombeslutar och så har det varit