Gott Nytt År 2017

Magic  Foto: Maria Ejdenskog

2016 har varit ett år som på många sätt varit tungt och stressigt och väldigt oroligt men det har också varit ett år som avslutats med stora förhoppningar om lugn, glädje, träningsro, roliga jobb m.m. m.m.

När jag i början av året bestämde mig för att nu måste jag göra något åt min bostadssituation och även min jobbsituation så visste jag inte alls hur det skulle gå till. Detta har varit en återkommande tanke i flera år. När jag flyttade min verksamhet till Motala så blev jag sponsrad av Boröpannan och fick ett fint avtal med dom så jag hade råd med en härlig inomhuslokal. Det är jag dom, dvs ägaren Bosse och hans närmsta medarbetare Peter evigt tacksam för. Dom första åren där kändes fantastiskt roliga och utvecklingsbara. Tyvärr såldes sen den delen av deras lokaler där jag hyrde in mig så hyran chockhöjdes och efter det har jag letat annan lokal i Östergötland under lång tid utan resultat.

från en härlig valpkurs Foto: Anders Lockrud

Morrhåret Hundsport AB har haft en liten filial hos mig i Motala till stor glädje för mig och många kursare. Nu önskar jag Marika Söreskog lycka till med verksamheten framöver. Vet att det är mycket kul på gång så håll koll på hennes webbutik : http://www.morrharethundsport.se/

Efter lite letande i annat område så dök plötsligt en möjlighet att istället flytta till Småland upp och börja ett samarbete med Jessica Mann och hennes företag Motiverade Hundar. Jag har smygstartat med en kurs där i slutet av året och det kändes jättekul.

Det finns så många fördelar med hennes fina ställe ute på landet. Ja, en fördel är just att det ligger på landet. Jag känner att jag verkligen behöver lite lugn och ro nu.

Ett litet hus i närheten har jag också fått tag i efter ett tips från en vän till Jessica. Tack Sara! När jag nu sitter här och skriver så sprakar brasan härligt i vardagsrummet och hundarna är nöjda efter en skogsrunda i snöyran.

Vi stortrivs.

Och vilken skillnad det är att bo på landet! Mina hundar stortrivs och jag stortrivs. Sista flytten gick för några veckor sen. Det har tagit hela hösten att avveckla företaget och bostaden då jag fick bo lite på två håll under en tid. Jag vill passa på att tacka alla er som hjälpt till att bära, städa, plocka och greja i lokalen innan flytten gick. Att flytta är så så stressande och denna gång tog det många månader men. ..

Nu är det klart!! Ett extra Tack till Ida och Lucas som ställde upp med husrum och extra hjälpande händer.

Och TACK för fina avslutningspresenter från er som jag fått möjlighet att följa under ett antal kurstillfällen och många i flera terminer också. Blev så glad över gåvorna.

Min egen hundträning: om jag ska sammanfatta den så är det så att Magic även i år haft orkeslöshet under vår och sommarperioden tyvärr. Det har inte gått att träna henne fullt ut. Tillsammans har vi ändå lyckats klara en klass 2 med bra poäng för uppflyttning och en klass 3 hann vi också starta i höstas. Utan mycket träning så gjorde hon ett toppenjobb i trean tycker jag. Så vi är nu uppe i elitklass, eller rättare sagt, nu får vi ju säga Klass3 vilket inte låter lika kul hähä! Så på tre tävlingar har hon visat fina resultat och blivit uppflyttad varje gång men känslan jag haft var absolut bäst i klass 3 där hon var piggare igen.

Vi ska nu ta tag i jaktträningen lite mer under det här året. Det ser jag fram emot. Att blanda jakt och lydnadsträning har jag alltid gillat och nu försöker jag passa på att på promenaderna träna så jag har nytta av det till lydnaden också. En utmaning är tex att få till riktigt raka linjer till framåtskicket till osynliga konen, doldisen alltså i nya rutanmomentet.

Abby har ju en kronisk sjukdom men som hon egentligen inte lider så mycket av. Hon får medicin men måste tyvärr ha blöja inomhus då hon läcker urin. Jobbigt för mig men henne bekymrar det inte. Hon har levt upp sen vi flyttade tycker jag. Främst tror jag det handlar om att hon är så känslig på min sinnesstämning och när jag mår bra så mår hon toppen.

Målet med Abby som fyller 11 i vår är att hon ska få träna lite mer jaktträning och vi ska också delta på en trixkurs för Jessica framöver. Då får jag lite pushar att träna mer nytt med henne. Med mina bc:ar tidigare så har jag alltid tränat väldigt mycket trix och konster. Med mina retrievers har det inte alls blivit så. Men Abby är inte  redo för pensionering hälsar hon så det ska bli jättekul.

Något jag försöker att göra varje år är att vara med på andra instruktörers kurser, antingen som åhörare eller ibland som deltagare med hund. 2016 hade jag flera duktiga gästinstruktörer hos mig och det var väldigt givande. Maren Teien under fyra dagar, Diana Samuelsson under fyra dagar och Lene Kerje, en tvådagarskurs. Jessica kommer ta in flera gästinstruktörer under 2017 så då kommer jag också passa på att vara lite åhörare har jag tänkt. Det är lärorikt att även titta på dom som tävlar i andra grenar än lydnaden tänker jag.

Diana och Zack

Ser fram emot att träffa nya och gamla kursare. Lite Boråsare bl.a har jag redan träffat på första kursen i Bottnaryd och jag vet att det är fler som anmält sig. Ser också fram emot att få hit träningsgäng, varav en del har jag följt länge. Det kommer finnas möjlighet att boka in privatträningar, halva, hela eller tvådagarskurser även framöver.

TACK 2016 – Nu ser jag fram emot ett roligt 2017 med massor av nya möjligheter och förändringar.

Ett antal nya kurser är inlagda under menyn Kurser. Specialkurser ligger under Temakurser såsom Skogsaktivering, Grunda med glädje för retrievers tex. Tävlingslydnad och Vardagslydnadskurser av olika slag är också inplanerade. En speciell plattformsträningskurs ser jag också fram emot.

Väl mött alla! Tack för det år som gått och God fortsättning på 2017.

4 svar

 1. Tack Ditte för den tid du valde att tillbringa i Östergötland!
  Vi har haft väldigt roligt ihop på träningar, promenader, kurser, lite utflykter, luncher och sist men inte minst flyttar ☺️ .. Ja herre Gud vad mycket tid vi spenderat tillsammans dessa år.
  Du vet ju att du är saknad här uppe av mig och många andra kära vänner, vi har ju inte så himlans långt till Småland …..så vi lär ju synas då å då ?
  Vi önskar dig & dina underbara labbetjejer lycka till med er nya liv & äntligen har ni tre fått ett rött hus långt ute i skogen ?

  Det låter verkligen som 2017 har startat bra för er, det kommer bli hur spännande som helst med nya arbetskollegor och kursare, det är du verkligen värd ?❤️?
  Kramar / Marika

  1. Tack Marika! God fortsättning till dig på det nya året. Vet att du har spännande projekt på gång också. Ja tid har vi verkligen tillbringat ihop. Träningar i hallen blev det ju massor av också och det är så kul att titta på gamla videos när man hör ditt skratt i bakgrunden från bakom kameran 🙂 Är glad att flyttarna ändå är det minsta av tiden ;-). Jag har ju haft äran att följa dig och Mixtra genom era första år på både träningar, kurser och i vardagen och vilken härlig utveckling ni gjort båda två. Sen har jag ju också haft din filial hos mig och det har inte varit svårt att göra reklam för dina fina leksaker, halsband och inte minst selar som är så populära. Önskar dig också massor av lycka till med både företag och träning m.m. m.m. Det är inte så långt bort jag flyttat ändå, vi ses säkert snart. Kram själv till både dig och voffsen och familjen.

  1. TAck detsamma till dig Hege! Ja det är ett gulligt litet ställe jag fått tag i äntligen. Det har tagit sina år ska jag säga men nu trivs jag 🙂 Kram till dig och vovvarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela nyheten på sociala medier

Fler Nyheter

Leka själv
Blogg

Teja – lekfullt, leka, lära

Jag har fått så många hälsningar och berättelser efter min blogg om beslutsångesten angående Teja. Många solskenshistorier men också ett och annat där det varit

Timotej
Blogg

Beslut och ombeslut

  Jag är ju inte mer än människa!! Och en del av oss grubblar och grunnar och beslutar och ombeslutar och så har det varit