Dusty debuterar i klass 1

Det har varit mycket avbrott i träningen även i höst men igår blev det försök med tredje gången gillt och vi lyckades komma till tävling.  Tidigare har antingen Dusty eller jag blivit sjuka så jag har fått ställa in. Men igår var vi båda  helt ok på morgonen och vi kommer iväg till Forserums bhk för en förmiddagstävling. Jag sov nästan ingenting under natten men det berodde inte på några nerver utan mer på en av dom där nätter jag kan ha när hjärnan arbetar för högtryck. (fick några bra idéer inför kurserna så inte helt i onödan att ligga vaken). Nu för tiden oroar jag mig inte så mycket över att inte ha sovit, jag har lyckats prestera ändå på tävling så …. Bara att gilla läget men lite seghet i mig gjorde att jag höll på att glömma kommandot Apport, tala om hjärnsläpp!

Dusty är endast tävlad en gång tidigare och jag har egentligen inte en säker bild av hur vår uppvärmning innan tävling ska se ut förutom att jag vet att den är superviktig. Inför startklassen tog jag ut honom och värmde upp honom vid tre tillfällen innan den fjärde uppvärmningen strax innan det var vår tur. Det var ett bra beslut då men han kändes lite trött. Startklassen är ju en så pass kort och snabb klass att tävla i så det gjorde inte så mycket att han var lite trött då. Inför klass 1 kände jag att det inte var lämpligt att göra likadant. Min idé var att värma ganska lite och ganska lugnt med inte så mycket lekbelöning utan försöka få ur lite energi på annat sätt och sen varva med lite koncentration.

När vi kom till tävlingsplatsen så kändes Dusty superhet och ganska rejält uppe i varv. Inte alls så samlad som han var veckan innan när vi tränade på samma plats. Jag fick tänka om lite och valde att ta ut honom några gånger med ganska korta pass av träning och lite promenad emellan.

När det var vår tur  att gå in så kändes han het men inte okontrollerad ändå. Det kom fram dom saker som är lite svaga på träning  och det mesta han gör bra på träning gjorde han bra på tävlingen också. Att börja med ett fotgående är inte riktigt vår grej ännu men jag har jobbat lite på det på sista tiden med att det SKA BLI vår grej! Så på sikt hoppas jag det kommer kännas ännu bättre.

Min plan var att inte höja honom så mycket innan fotmoment som fritt följ, läggande och ställande under marsch men annars våga dra upp honom lite. Dusty är väldigt mån om att jag ska vara nöjd med honom på alla vis så oavsett hur det går så är mina uppgifter att tala om att han är den bästa av alla och att sen berätta direkt vad vi ska fortsätta att göra. Vissa förflyttningar mellan momenten låg han i förväg i tanken och våra uppställningar kan definitivt bli bättre men han kändes riktigt säker på vad han ska göra ändå tycker jag.

Överlag är jag jättenöjd med honom. Att han går att dirigera om i rutan utan att bli osäker är jag jätteglad över.  Sen skulle jag nog ha ropat Stanna lite tidigare så det får jag ta på mig att jag var en segpropp där. Jag bara upplevde det som att det liksom “gick för fort” och min sega hjärna hann inte med trots att jag innan intalade den att nu måste den reagera snabbt!

Att få tävla igen efter så här långt avbrott var verkligen superkul. Tack Elenor för hjälpen med filmningen. Och TACK till Forserums bhk för en fin tävling. Och TACK till Diana, som ständigt utmanar oss i träningen och låter sig utmanas tillbaka. Och TACK till alla på fb som grattat. Det värmer verkligen.

Vi slutar på 297 p och en förstaplacering. Fina fina Dusty!

Här kommer vår film: Bara lite skakig precis i början när Elenor måste förflytta sig så ha lite tålamod, här redigeras inget bort hähä!

https://www.youtube.com/watch?v=E9hGH92Rqgk&feature=youtu.be

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela nyheten på sociala medier

Fler Nyheter

Leka själv
Blogg

Teja – lekfullt, leka, lära

Jag har fått så många hälsningar och berättelser efter min blogg om beslutsångesten angående Teja. Många solskenshistorier men också ett och annat där det varit

Timotej
Blogg

Beslut och ombeslut

  Jag är ju inte mer än människa!! Och en del av oss grubblar och grunnar och beslutar och ombeslutar och så har det varit