Focus & fun with target/platform/bed-training

Häng på och låt dig dras med i en träning som alla hundar brukar älska.

Närhet och avståndsträning när den är som bäst!

Kursen passar dig som vill hålla på med tävlingslydnad eller retrieverträning eller bara vill lära dig mer om hur du på ett roligt och trygghetsskapande sätt kan få din hund att gilla positionsarbete såväl som att bli dirigerad ut ifrån dig. Du kan ha användning för träningen om du vill träna hoopers, rallylydnad el HTM också.

En fokuserad hund klarar störning och distraktioner i miljön bättre och just target/bädd/plattformsträning hjälper hunden att hitta fokuset när den ska lära sig nya saker.

I min träning lägger jag mycket grunder till att min hund ska vilja välja mig och materialet jag arbetar med kommer kunna hjälpa till att få mina hundar engagerade och glada i sina uppgifter.

Vi kommer också titta på övningar som stärker upp ett värde för hunden att vara stilla. Stilla tassar skapar bättre möjlighet till att hålla fokus och koncentrera sig. För att sen också kunna växla över till full fart när vi vill ha det. Och det med rätt uppgift i tanken!

 

I över 20 år har jag jobbat med plattformsträning som ett verktyg på mina kurser för att få hundarna att koncentrera sig lättare på sina uppgifter även med andra hundar runt omkring. Jag har använt plattformar på både valp/unghundskurser och i retrieverträning och tävlingslydnad, både i moment och till inlärning av specifika rörelser/positioner. Det är ett superroligt sätt att träna hund.

Innehåll:

  • Engagemang
  • Plattformsträning
  • Bäddträning
  • Targetträning
  • Dirigeringsövningar
  • Närarbete vid sidan
  • Stillhet/Fart
  • Impulskontroll

Kursplats: Dogedus hundhall, fabriksvägen 4, Bankeryd, Jönköping (6 gångerskurs) https://dogedu.se/

Kursen går: Inomhus
Deltagare: Max 6 ekipage, vi håller ordentliga avstånd till varandra.
Antal gånger:  6 gånger, varannan vecka
Förkunskaper: Din hund ska kunna vistas i miljö med andra hundar och kunna träna  samtidigt som andra tränar. Du ska vara van vid belöningsbaserad träning och ha lite grundkunskaper i samarbete, gärna från kursmiljö.

Boka Hundkurs

Tisdagar: Ingen kurs inplanerad i höst.

Betalning och anmälningsinformation.

Hur du anmäler dig och betalar hittar du under betalning och anmälning här.
Kurspris: 2500 kr

När du bokar en kurs hos Happy Dogs Hundkurser så godkänner du samtidigt anmälningsvillkoren.

Gå vidare med länken nedan för att boka kursen och läsa villkoren.

Fler kurser