Trust the touch – frivillig hantering

Trust the touch - frivillig hantering

Det här är kursen för dig som vill skapa en tillitsfull stund när du ska hantera din hund, tex vid kloklippning, pälsvård, tandvård etc.
Det är en träning där vi stegvis hittar sätt att nå våra hundar och målet är att få dom att tycka att denna träning är trevlig och förhoppningsvis ska den minska på eventuella rädslor vid hanteringen eller förebygga så du inte hamnar i en situation med din hund som gör att ni båda mår dåligt, just för att ni inte tränat på ett uppbyggande sätt där hunden känner igen vad som ska hända.
Vi kommer främst titta på träning du kommer få göra hemma med din hund men även träna hundarna att bli förberedda för olika scenarier hos veterinär el fysioterapeut tex. Deltagarna kommer få ett antal stärkande grundövningar som kan öka självförtroendet och koncentrationen hos hunden och göra den väl förberedd för vad som ska hända. Vi kommer också titta på vårt eget kroppsspråk. Vad kan vi göra för att hunden ska känna sig bekväm i olika situationer?
Att ha en Startsignal och en Stoppsignal där hunden kan känna sig delaktig är något som vi kommer lägga mycket fokus på.
Kursens innehåll styrs delvis av deltagarnas behov.

 

Innehåll

Innehåll:
Startsignal
Stoppsignal
Belöningsteknik
Ordförståelse
Kroppsspråk
Plattformsträning
Targetträning
Bordsträning
Tratt/Krage
Munkorg
Kloklippning
Pälsvård

På bilden sitter Dusty bakom galler någon dag efter att han amputerat en tå. Han är glad och helt obekymrad över att ha tratt på sig. Detta för att jag hann träna in tratten ordentligt innan operationen och för att han är väl tränad på att vara instängd. Han är en känslig kille och behöver förberedas för att klara av olika situationer.

Boka Hundkurs

Kursplats: Dogedus hundhall, fabriksvägen 4, Bankeryd, Jönköping
Kursen är: Inomhus
Deltagare: Max 8 ekipage
Antal gånger:  6 gånger
Förkunskaper: Valpkurs edyl med belöningsbaserad träning som grund. Din hund ska vara van vid belöningsbaserad träning och klara att vistas i samma rum som andra hundar, Vi kommer hålla ordentliga avstånd till varandra.

 

Kursstart: Ingen kurs inplanerad just nu.

Kurspris: 1600kr

När du bokar en kurs hos Happy Dogs Hundkurser så godkänner du samtidigt anmälningsvillkoren.

Gå vidare med länken nedan för att boka kursen och läsa villkoren.

Fler kurser

Aktiveringskurser

Dogparkour